Stockholm verkennen

Time, lap!

Sinds vorige week heb ik een fantastische manier ontdekt om deze enorm uitgestrekte stad te ontdekken. Het enige wat ik ervoor nodig had was namelijk: een metrokaart, cameragerief en een tikkeltje ingesteldheid van een ontdekkingsreiziger.
Mijn plan was simpel: stap op de metro, afstappen wanneer ik een interessante kijk op de “venice of the north” kreeg, daar mijn camera neerplanten en een stuk of 150 foto’s nemen.
Daarna dit herhalen!

Slussen-by-nightLater worden deze honderden foto’s samen gegoten in een reeks time-lapsen. Ik hoop om op deze manier een zo prachtig mogelijk overzicht te krijgen van dit stadje. Ik denk dat dit zowat de enige manier is om op deze korte tijd (het duurt niet meer zó lang voor ik terug moet naar la belgique) toch wat beeldmateriaal uit het Zweeds avontuur te persen.
Hiernaast een klein voorproefje waar je je ogen op kan laten rusten.

– Emiel

 

Joggen in’t stad

Maandag 8/2 zijn we gaan joggen in het hartje van Stockholm, Gamla Stan. We wilden de stad eens verkennen op een andere manier. ’t Was erg leuk en hebben hard gelachen (en gelopen)!

 

Eerste keer in’t stad

Vandaag (30/1) zijn we voor de eerste keer de stad in getrokken. We spraken af in Centraal-Station, na een lange zoektocht vonden we elkaar. Zonder te weten waar naartoe, wandelden we mee met de massa. We kwamen terecht in de chique winkelstraat. Na een tijd hebben we de metro genomen naar Globen. Een liftje bracht ons naar boven waar we een uitzicht hadden over Stockholm. Spijtig genoeg was het net bewolkt en had het een beetje geregend, waardoor ons zicht beperkt was.
Aan de Globe was ook een shopping, waar we in een restaurantje lekker gegeten hebben.

Na onze lekkere maaltijd zijn we naar het oude Stockholm getrokken, genaamd Gamla Stan.
Kleine straatjes, gezellige restaurantjes, oude gekleurde huisjes …

Bekijk enkele foto’s in de fotoslide hieronder!

– Paulien en Emiel

Deze slideshow vereist JavaScript.